Reţete de dulceţuri şi murături


Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120 in /home/droetker/public_html/gelfix/2022/_conn/fct.php on line 5

Toate reţetele cu piersici

Dulceaţă de piersici cu lavandă

Gelfix Clasic 1:1
Circa 7 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 1000 g piersici (cântărite după pregătire)
  • 6 linguriţe de flori de lavandă proaspete
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1000 g zahăr
  • 1 plic Gelfix Clasic 1:1 Dr. Oetker
Pregătire:
Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se taie mărunt cubuleţe, după care se cântăresc 1000 g. Florile de lavandă se spală, se scot tulpinile şi se zdrobesc.

Preparare:
Piersicile, sucul de lămâie şi florile de lavandă se pun într-o oală mare. Se amestecă Gelfix Clasic 1:1 cu 2 linguri de zahăr, după care se adaugă peste masa de fructe şi se amestecă. Se amestecă continuu la foc moderat, se adaugă restul de zahăr şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3 minute. Se înlătură spuma şi imediat se umplu până la margine borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Sugestie
În loc de flori proaspete de lavandă puteţi folosi şi 3 linguriţe de flori de lavandă uscate.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles