Reţete de dulceţuri şi murături


Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120 in /home/droetker/public_html/gelfix/2022/_conn/fct.php on line 5

Toate reţetele cu caise

Dulceaţă de caise şi nectarine cu vin spumant

Gelfix Super 3:1
Circa 8 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 600 g caise (cântărite după pregătire)
  • 600 g nectarine (cântărite după pregătire)
  • 200 ml vin spumant
  • 1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
  • 350 g zahăr
Pregătire:
Caisele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 600 g. Nectarinele se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 600 g.

Preparare:
Fructele şi vinul spumant se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Conţinutul plicului se amestecă cu zahărul şi se adaugă peste fructe. Compoziţia se pune la foc moderat şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu. Se fierbe minim 3 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Sugestie
În cazul în care la proba de închegare (se pun 1-2 linguriţe de fiertură pe o farfurie) dulceaţa nu se încheagă, se adaugă un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker, se amestecă bine şi apoi se umplu borcanele.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles