Reţete de dulceţuri şi murături


Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120 in /home/droetker/public_html/gelfix/2022/_conn/fct.php on line 5

Toate reţetele cu piersici

Dulceaţă în straturi din piersică şi zmeură, cu valoare energetică redusă

Gelifiant cu fructoză
Circa 5 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 400 g piersici (de toamnă) (cântărite
  • după pregătire)
  • 100 ml suc portocale proaspăt obţinut (din 1 - 2 portocale)
  • ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker
  • Dulceaţă de zmeură:
  • 500 g zmeură (cântărite după pregătire)
  • ½ Păstaie de Vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker
Pregătire:
Piersicile se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 400 g. Portocalele se storc şi se măsoară 100 ml suc. Zmeura se curăță, se spală şi se cântăresc 500 g.

Preparare:
Dulceață de piersici: Piersicile şi sucul de portocale împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat şi se amestecă continuu, până la fierbere. Se țin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le pe jumătate. Dulceața se lasă să se răcească cca. 15 minute.
Dulceață de zmeură: Zmeura şi ½ Păstaie de Vanilie Bourbon împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat şi se amestecă fără întrerupere, până la fierbere. Se țin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, apoi se toarnă imediat, cu grijă, folosind o lingură, peste dulceața de piersici, până ce borcanele sunt pline. Borcanele se închid cu capace şi se lasă să se răcească.
Sugestie
Pentru dulceaţa de piersici puteţi folosi şi suc de portocale din comerţ.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles