Preparare:
Dulceață de piersici: Piersicile şi sucul de portocale împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat şi se amestecă continuu, până la fierbere. Se țin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le pe jumătate. Dulceața se lasă să se răcească cca. 15 minute.
Dulceață de zmeură: Zmeura şi ½ Păstaie de Vanilie Bourbon împreună cu ½ pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Se pun la foc moderat şi se amestecă fără întrerupere, până la fierbere. Se țin la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Se îndepărtează spuma, apoi se toarnă imediat, cu grijă, folosind o lingură, peste dulceața de piersici, până ce borcanele sunt pline. Borcanele se închid cu capace şi se lasă să se răcească.