Reţete de dulceţuri şi murături


Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120 in /home/droetker/public_html/gelfix/2022/_conn/fct.php on line 5

Toate reţetele cu mere

Dulceaţă de mere şi zarzăre galbene cu cidru

Gelfix Clasic 1:1
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 400 g mere (cântărite după pregătire)
  • 400 g zarzăre galbene (cântărite după pregătire)
  • 200 ml cidru (vin de mere)
  • 1 plic Gelfix Clasic 1:1 Dr. Oetker
  • 1 kg zahăr
Pregătire:
Merele se curăţă de coajă, se taie mărunt şi se cântăresc 400 g. Zarzărele galbene se spală, se scot sâmburii, se taie mărunt şi se cântăresc 400 g. Se măsoară 200 ml cidru.

Preparare:
Fructele şi cidrul se pun într-o oală şi se amestecă bine laolaltă. Conţinutul plicului se amestecă cu două linguri de zahăr, se adaugă peste compoziţie şi se amestecă foarte bine, apoi se pune la foc mare. După ce clocoteşte, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert. Se fierbe 1-2 minute, amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă aşa, sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Sugestie
Puteţi prepara dulceaţa şi cu suc de mere în loc de cidru.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles