Reţete de dulceţuri şi murături


Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120 in /home/droetker/public_html/gelfix/2022/_conn/fct.php on line 5

Toate reţetele cu coacăze

Jeleu de coacăze şi zmeură cu vin roşu

Gelifiant cu fructoză
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 650 ml suc coacăze (din circa 1100 g de coacăze)
  • 250 g zmeură (cântărite după pregătire)
  • 1 pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker
  • 100 ml de vin roşu sec
Pregătire:
Coacăzele se spală, apoi cu ajutorul unui storcător se obţine sucul de coacăze, din care se măsoară 650 ml. Zmeura se zdrobeşte, apoi se cântăresc 250 g.

Preparare:
Sucul şi zmeura se pun într-o oală şi se amestecă bine cu Gelifiant cu fructoză. Compoziţia se amestecă continuu la foc moderat şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3-5 minute. Se adaugă vinul roşu. Se înlătură spuma şi imediat se umplu până la margine borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute pentru o mai bună omogenizare.
Sugestii
• În loc de zmeură proaspătă puteţi folosi zmeură congelată. Aceasta trebuie lăsată la decongelat înainte de pregătire.
• Pentru o probă de gelificare, puneţi 1-2 linguriţe de compoziţie pe o farfurie răcită. Dacă la probă se încheagă, respectiv se întăreşte, înseamnă că restul de produs se va închega şi în borcane.
• Dacă doriţi o consistenţă mai fermă, amestecaţi un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în compoziţia fierbinte şi faceţi o a doua probă de închegare înainte de a pune conţinutul în borcane. Dacă proba se încheagă, dulceaţa este gata.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles