Preparare:
Sucul şi zmeura se pun într-o oală şi se amestecă bine cu Gelifiant cu fructoză. Compoziţia se amestecă continuu la foc moderat şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3-5 minute. Se adaugă vinul roşu. Se înlătură spuma şi imediat se umplu până la margine borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute pentru o mai bună omogenizare.
Sugestii
• În loc de zmeură proaspătă puteţi folosi zmeură congelată. Aceasta trebuie lăsată la decongelat înainte de pregătire.
• Pentru o probă de gelificare, puneţi 1-2 linguriţe de compoziţie pe o farfurie răcită. Dacă la probă se încheagă, respectiv se întăreşte, înseamnă că restul de produs se va închega şi în borcane.
• Dacă doriţi o consistenţă mai fermă, amestecaţi un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în compoziţia fierbinte şi faceţi o a doua probă de închegare înainte de a pune conţinutul în borcane. Dacă proba se încheagă, dulceaţa este gata.