Descoperă produsele
  • Gelfix
  • Tomato fix
  • Pikant fix
  • Conservant clasic
  • Sare de lămâie

Reţete de dulceţuri şi murături

Toate reţetele cu vişine

Dulceaţă de vişine şi afine cu valoare energetică redusă

Gelfix cu îndulcitor din Stevia
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 500 g vişine (cântărite după pregătire)
  • 500 g afine (cântărite după pregătire)
  • 350 g zahăr tos
  • 1 plic Gelfix cu îndulcitor din Stevia Dr. Oetker
Pregătire:
Vişinele se spală, se scot sâmburii şi se cântăresc 500 g. Afinele se curăţă, se spală şi se cântăresc 500 g.

Preparare:
Jumătate din cantităţile de fructe se pasează. Toate fructele se amestecă într-o oală, cu 2 linguri de zahăr şi conţinutul plicului de Gelfix cu îndulcitor din Stevia. Se pun la foc mare, amestecând continuu până la fierbere. Apoi se adaugă restul de zahăr şi se amestecă din nou până când compoziţia ajunge la fierbere. Se fierb 3-5 minute şi apoi se iau de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregatite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute, în repaus.
Sugestie
În cazul în care la proba de gelificare (1-2 linguriţe de dulceaţă fierbinte întinse pe o farfurie) dulceaţa nu se întăreşte, se adaugă un plic de sare de lămâie Dr. Oetker, se amestecă bine şi apoi se umplu borcanele. În funcţie de anotimp se pot folosi şi fructe congelate, caz în care acestea trebuie lăsate la decongelat în prealabil.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles