Descoperă produsele
  • Gelfix
  • Tomato fix
  • Pikant fix
  • Conservant clasic
  • Sare de lămâie

Reţete de dulceţuri şi murături

Toate reţetele cu afine

Dulceaţă de afine şi coacăze

Gelfix cu îndulcitor din Stevia
Circa 7 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 600 g afine pasate (obţinute din circa
  • 900 g afine proaspete sau congelate)
  • 600 g coacăze roşii pasate (obţinute din circa 1100 g afine proaspete sau congelate)
  • 1 plic Gelfix cu îndulcitor din Stevia Dr. Oetker
  • 350 g zahăr
Pregătire:
Afinele se spală şi se zdrobesc. În cazul afinelor congelate acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g. Coacăzele se spală, se desprind de pe ciorchini şi se zdrobesc. În cazul coacăzelor congelate acestea se lasă la dezgheţat. Se pasează apoi printr-o sită şi se cântăresc 600 g.

Preparare:
Piureurile de fructe şi conţinutul plicului amestecat în prealabil cu zahărul se amestecă foarte bine. Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Se fierbe minim 3 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil, umplându-le până în buză. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Sugestie
Rafinaţi dulceaţa cu puţină Păstaie de Vanilie Bourbon Dr. Oetker.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles