Descoperă produsele
  • Gelfix
  • Tomato fix
  • Pikant fix
  • Conservant clasic
  • Sare de lămâie

Reţete de dulceţuri şi murături

Toate reţetele cu nectarine

Gem de nectarine şi portocale cu lichior de portocale

Gelfix Super 3:1
Circa 10 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 1500 g nectarine (cântărite după pregătire)
  • 500 g portocale (cântărite după pregătire)
  • 2 plicuri Finesse Vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 2 plicuri Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
  • 4 linguri de lichior de portocale
  • 700 g zahăr tos
Pregătire:
Se spală nectarinele, se îndepărtează sâmburii şi se taie în cubuleţe, după care se cântăresc 1500 g. Portocalele se curăţă de coajă, se curăţă bine de pieliţa albă şi se taie, după care se cântăresc 500 g.

Preparare:
Într-o oală mare se amestecă Gelfix Super 3:1 cu zahărul, după care se adaugă fructele şi plicurile de Finesse. Se amestecă continuu la foc moderat şi se aduce la fierbere. Se continuă fierberea în clocot pentru 3 minute. Se adaugă lichiorul de portocale. Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.
Sugestie
Produsul preparat se poate servi cu îngheţată, iaurt sau vafe.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles