Descoperă produsele
  • Gelfix
  • Tomato fix
  • Pikant fix
  • Conservant clasic
  • Sare de lămâie

Reţete de dulceţuri şi murături

Toate reţetele cu vişine

Dulceaţă de vişine cu lichior de coacăze

Gelfix Extra 2:1
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 900 g vişine
  • (cântărite după pregătire)
  • 100 ml lichior de coacăze
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker 500 g zahăr
Pregătire:
Vişinele se spală, se scot sâmburii şi se cântăresc 900 g. Două treimi din cantitatea de vişine se pasează, iar restul de vişine se taie în două. Se măsoară 100 ml lichior de coacăze.

Preparare:
Vişinele, lichiorul şi zahărul vanilat Bourbon se pun într-o oală mare şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu Gelfix Extra 2:1, apoi se amestecă bine. Amestecând continuu, se aduce compoziţia la fierbere, la foc mare, apoi se continuă fierberea în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează eventuala spumă formată şi imediat se umplu până în margine borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Sugestie
Puteţi prepara dulceaţa cu nectar de coacăze în loc de lichior.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles