Descoperă produsele
  • Gelfix
  • Tomato fix
  • Pikant fix
  • Conservant clasic
  • Sare de lămâie

Reţete de dulceţuri şi murături

Toate reţetele cu gutui

Dulceaţă de gutui şi portocale

Gelifiant cu fructoză
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 500 ml suc de portocale proaspăt stors (de la circa 7 portocale)
  • 500 g gutui (cântărite după pregătire)
  • 1 pachet Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker
Pregătire:
Portocalele se storc şi se măsoară 500 ml. Gutuile se şterg de puf cu ajutorul unei lavete. Se spală, se curăţă de coajă şi se răzuiesc fin.

Preparare:
Gutuile şi sucul de portocale se pun într-o oală şi se amestecă bine cu Gelifiantul cu fructoză Dr. Oetker. Se aduc la fierbere, la foc mare, sub amestecare continuă. Se fierb în clocot minimum 3 minute, amestecând continuu. Dacă este cazul, se îndepărtează spuma, după care se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid, apoi se răstoarnă şi se lasă circa 5 minute să stea sprijinite pe capac.
Înapoi
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles