Mixează gusturile

Dulceaţă de mure şi mango

Gelfix Extra 2:1
Circa 5 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 500 g mure (cântărite după pregătire)
  • 500 g mango (cântărit după pregătire)
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 1 plic Sare de lămâie Dr. Oetker
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g zahăr tos
Pregătire:
Murele se curăţă, se cântăresc 500 g şi se pasează. Mango se curăţă de coajă. Se taie pulpa de pe sâmbure şi se cântăresc 500 g. Bucăţile de mango se pasează şi se amestecă cu zeama de lămâie.

Preparare:
Se amestecă într-o oală murele cu jumătate de pachet de sare de lămâie, cu 1 lingură de zahăr şi ½ plic Gelfix Extra 2:1. Prin amestecare continuă, la foc moderat, se aduc la fierbere, apoi se adaugă 250 g de zahăr şi se fierbe în clocot cel puţin 3 minute. Se toarnă imediat dulceaţa în borcanele pregătite în prealabil până la jumătate şi se lasă în repaus circa 35 de minute. Piureul de mango se amestecă cu jumătate de pachet de sare de lămâie, cu 1 lingură de zahăr şi ½ plic Gelfix 2:1. Prin amestecare continuă, la foc moderat, se aduce amestecul la fierbere, apoi se adaugă 250 g de zahăr şi se fierbe în clocot cel puţin 3 minute. Dulceaţa de mango se repartizează în borcane peste dulceaţa de mure, folosind o lingură, până la umplerea completă a borcanelor. Nu se mai răstoarnă pentru a nu amesteca cele două straturi de dulceaţă.
Sugestie
Se pot folosi şi mure congelate, caz în care acestea trebuie lăsate la decongelat în prealabil.
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X
×
Promoţia s-a încheiat la data de 31.10.2019, ora 23:59:59.