O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe zi

Voucher

Toate reţetele cu ananas

Dulceaţă de ananas şi merişoare

Produs utilizat:
Gelfix Extra 2:1
Circa 5 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 600 g ananas (cântărit după pregătire)
  • 100 g merişoare uscate
  • 300 ml suc de portocale proaspăt stors (de la circa 4 portocale)
  • 1 plic Gelfix 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g zahăr
Pregătire:
Ananasul se curăţă de coajă, se scoate tulpina şi se taie foarte mărunt. Se cântăresc 600 g. Portocalele se storc şi se măsoară 300 ml suc. Merişoarele se mărunţesc.
Preparare:
Ananasul, sucul de portocale şi merişoarele se amestecă într-o oală împreună cu zahărul şi plicul de Gelfix 2:1. Amestecul se aduce la fierbere, la foc moderat, amestecând continuu. Se continuă fierberea în clocot timp de 3 minute. Dacă s-a format spumă, aceasta se înlătură. În continuare, dulceaţa se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid, apoi se răstoarnă şi se lasă circa 5 minute să stea sprijinite pe capac.
Sugestie
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Struguri Struguri Merişoare Merişoare
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Smochine Smochine Rodii Rodii
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X