O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe zi

Voucher

Toate reţetele cu coacăze

Jeleu de coacăze cu şampanie

Produs utilizat:
Gelfix Clasic 1:1
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 600 ml suc de coacăze roşii (din cca. 1400 g de coacăze)
  • 850 g zahăr
  • 1 plic Gelfix Clasic 1:1 Dr. Oetker
  • 150 ml şampanie roze
Pregătire:
Coacăzele se spală, apoi se extrage sucul cu ajutorul unui storcător de fructe. Se măsoară 600 ml de suc.
Preparare:
Sucul se pune într-o oală. Plicul de Gelfix 1:1 se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste suc. Sucul se aduce la fierbere, la foc mare, amestecând continuu. Imediat ce compoziţia fierbe în clocot, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert. Se fierbe exact 1 minut (după ceas), amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se adaugă şampania. Dacă e cazul, se îndepărtează spuma, după care jeleul se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid, apoi se răstoarnă şi se lasă circa 5 minute să stea sprijinite pe capac.
Sugestie
Pentru proba de gelificare, puneţi 1-2 linguriţe de jeleu pe o farfurie răcită. Dacă la probă se leagă, respectiv se întăreşte, tot aşa va deveni şi jeleul pus în borcane. Dacă doriţi o consistenţă mai tare, amestecaţi 1 plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în compoziţie, apoi faceţi o a doua probă de gelificare înainte de a turna jeleul în borcane.
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Kiwi Kiwi Zarzăre Zarzăre
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Portocale Portocale Smochine Smochine
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X