O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe zi

Voucher

Toate reţetele cu prune

Mix de fructe murate

Produs utilizat:
Pikant fix Dulce-acrişor
4.8kg
Ingrediente:
  • 1.75 l apă
  • 300 ml oțet de vin cu 9% alcool
  • 250 g zahăr tos
  • 2 kg mere roșii 2 kg mere verzi (Granny Smith)
  • 16 buc. prune de vară
  • 2 ciorchini strugure roșu
  • 2 ciorchini strugure alb fără sâmburi
  • 1-2 batoane scorțișoară 5-6 bucăţi cuișoare
  • 1 plic Pikant fix Dulce-acrişor Dr. Oetker
Pregătire:
Se curăță prunele de sâmburi și se taie în jumătăți. Se separă boabele de struguri de pe ciorchine și se păstrează doar cele care sunt fără pete. Atât merele verzi, cât și cele roșii se curăță de sâmburi, apoi se taie în felii nu foarte groase.
Preparare:
Se așază toate fructele în borcanele care au fost bine opărite în prealabil, apoi se pune apa la fiert împreună cu oțetul, plicul de Pikant fix Dulce-acrişor și zahărul. Se lasă amestecul să fiarbă 3-5 minute, se adaugă condimentele la final, după care se toarnă compoziția fierbinte peste fructele din borcan. Se agită borcanele pentru a elimina bulele de aer, apoi se acoperă cu un capac și se țin timp de 5-10 minute cu gura în jos.
Sugestie
Pentru o bogăție și mai mare de gusturi, puteți adăuga ca ingrediente și câteva felii de pere
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Kiwi Kiwi Struguri Struguri
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Afine Afine Căpşuni Căpşuni
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X