O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe zi

Voucher

Toate reţetele cu soc

Jeleu cu fructe de soc, portocale şi ananas confiat

Produs utilizat:
Gelfix Super 3:1
Circa 6 borcane de 200 g
Ingrediente:
  • 375 ml suc de soc (din circa 900 g boabe de soc)
  • 375 ml suc de portocale proaspăt stors (din circa 5 portocale)
  • 75 g ananas confiat
  • 1 plic Gelfix 3:1 Dr. Oetker
  • 350 g zahăr
Pregătire:
Boabele de soc se spală, apoi se extrage sucul cu ajutorul unui storcător de fructe (indicaţie: citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare ale aparatelor pe care le folosiţi). Se măsoară 375 ml de suc. Portocalele se storc, se trec printr-o sită şi se măsoară 375 ml. Ananasul se taie mărunt.
Preparare:
Conţinutul plicului de Gelfix 3:1 se amestecă cu două linguri de zahăr, se toarnă peste sucul de soc şi cel de portocale şi se omogenizează bine. Se adaugă ananasul tăiat mărunt şi se pun la foc moderat până la fierbere, amestecând continuu. Se adaugă restul de zahăr şi se amestecă până când compoziţia ajunge din nou la fierbere. Se ţine la fiert 3-5 minute, amestecând continuu. Dacă este cazul, se îndepărtează spuma, iar jeleul se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid, apoi se răstoarnă şi se lasă circa 5 minute să stea sprijinite pe capac.
Sugestie
În loc de sucuri proaspete puteţi folosi şi sucuri din comerţ. Pentru proba de gelificare, puneţi 1-2 linguriţe de compoziţie pe o farfurie răcită. Dacă la probă se leagă, respectiv se întăreşte, tot aşa va deveni şi jeleul pus în borcane. Dacă doriţi o consistenţă mai tare, amestecaţi 1 plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în compoziţie, apoi faceţi o a doua probă de gelificare înainte de a turna jeleul în borcane.
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X