O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe săptămână

Voucher

Toate reţetele cu portocale

Peltea de portocale cu fâşii de coajă de portocală

Produs utilizat:
Gelfix Extra 2:1
Circa 5-6 borcane a 200 ml
Ingrediente:
  • 800 g portocale
  • 200 g coajă de portocale
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g zahăr 125 ml apă
Pregătire:
Portocalele se spală bine, cu apă caldă, şi se şterg. Se îndepărtează doar coaja exterioară, cu ajutorul unui cuţit sau al unui decojitor de legume, nu şi membrana albă a portocalelor. Se taie coaja în fâşii subţiri şi se pune într-o oală mică, împreună cu 200 g de zahăr şi apă
Preparare:
Se fierbe timp de 20 minute la foc mediu şi apoi se lasă să se răcească. Se îndepărtează membrana albă de pe portocale, se taie fructele în bucăţele mici şi se pasează cu ajutorul unui blender. Ulterior, se toarnă compoziţia obţinută într-o oală mare, în care se adaugă şi fâşiile de coajă. Se adaugă plicul de Gelfix Extra 2:1, amestecat în prealabil cu 2 linguri de zahăr şi se pune pe foc, amestecând continuu, până la fierbere. Apoi, se adaugă restul de zahăr, se mai fierbe 1-3 minute la foc mare şi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul. Cât este încă fierbinte, dulceaţa se toarnă în borcanele sterilizate, pregătite în prealabil. Borcanele umplute se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute, să se răcească.
Sugestie
Pentru o peltea mai intensă la culoare, puteţi folosi ca ingrediente portocale roşii.
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Vişine Vişine Caise Caise
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Piersici Piersici Nectarine Nectarine
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X
×
Promoţia ƒ„Călătorește în lumea unor noi gusturi!“ s-a încheiat la data de 31.10.2018, ora 23:59:59.