O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe săptămână

Voucher

Toate reţetele cu pepene

Dulceaţă de pepene roşu

Produs utilizat:
Gelfix Extra 2:1
Circa 5-6 borcane a 200 ml
Ingrediente:
  • 1 kg de pulpã de pepene roşu – cântãrit dupã pregãtire
  • 250 ml apã sau sucul de la miezul de pepene
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g zahãr
Pregătire:
Pepenele trebuie sã fie bine copt. Se curãţã de seminţe, se taie în cuburi partea de lângã coajã, pãstrând şi aprox. 2-3 mm din aceasta.
Preparare:
Apa/sucul de pepene şi zahãrul se pun la fiert într-o oalã. Când amestecul a clocotit, se adaugã cuburile de pepene şi se fierb împreunã, timp de 2-3 minute. Se amestecã plicul de Gelfix Extra 2:1 cu 2 linguri de zahãr, apoi se adaugã mixul în oalã şi se lasã compoziţia la fiert timp de aproximativ 1 minut. Se îndepãrteazã spuma, dacã e cazul. Cât încã este fierbinte, dulceaţa se toarnã în borcanele sterilizate şi pregãtite în prealabil. Borcanele umplute se închid cu capace, se rãstoarnã şi se lasã sprijinite pe capac circa 5 minute.
Sugestie
Dacã preferaţi o dulceaţã mai aromatã, adãugaţi-i puţinã scorţişoarã şi câteva cuişoare, înainte de a o turna în borcane.
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X