O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe săptămână

Voucher

Toate reţetele cu căpşuni

Dulceaţă de căpşuni şi ghimbir

Produs utilizat:
Gelfix Extra 2:1
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 1 kg căpşuni
  • 75 g ghimbir confiat
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g zahăr
Pregătire:
Se spală căpşunile, se curăţă şi se taie mărunt. Ghimbirul se toacă fin.
Preparare:
Căpşunile şi ghimbirul se pun într-o oală mare şi se amestecă bine. Conţinutul plicului se amestecă cu două linguri de zahăr, se adaugă peste fructe şi se amestecă foarte bine. Se pune la foc moderat, amestecând continuu până la fierbere. Apoi se adaugă restul de zahăr şi se amestecă până când compoziţia ajunge din nou la fierbere. Din acest moment, amestecând continuu, se ţine la fiert 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul, apoi imediat se toarnă în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă şi se lasă aşa, sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Sugestie
Puteţi folosi şi căpşuni congelate; înainte de utilizare acestea trebuie dezgheţate.
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Mure Mure Kiwi Kiwi
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Piersici Piersici Ananas Ananas
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X