O excursie pe lună în

  • SpaniaSpania
  • GermaniaGermania
  • ItaliaItalia
  • GreciaGrecia
  • TurciaTurcia

Un voucher pe săptămână

Voucher

Toate reţetele cu mure

Dulceaţă catifelată de mure şi agrişe

Produs utilizat:
Gelifiant cu fructoză
Circa 6 borcane a 200 g
Ingrediente:
  • 500 g mure pasate (din circa 800 g mure)
  • 500 g agrişe pasate sau alte fructe de pădure (din circa 1000 g agrişe)
  • 1 cutie Gelifiant cu fructoză Dr. Oetker
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • (opţional)
Pregătire:
Murele se curăţă şi se spală. Se pasează, se trec printr-o sită, apoi se cântăresc 500 g. Agrişele se curăţă şi se spală. Se pasează, se trec printr-o sită, apoi se cântăresc 500 g.
Preparare:
Piureurile de fructe se pun într-o oală mare şi se amestecă împreună cu Gelifiantul cu fructoză. Amestecând continuu, se aduce compoziţia la fierbere, la foc mare, apoi se continuă fierberea în clocot minim 3 minute. Se îndepărtează eventuala spumă formată şi imediat se umplu până în margine borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Sugestie
Puteţi prepara dulceaţa şi cu mure şi agrişe congelate. În acest caz, trebuie să decongelaţi în prealabil fructele.
Îţi doreşti ceva mai acrişor? Ai putea încerca şi:
Vişine Vişine Mango Mango
Preferi gusturile mai dulci? Ai putea încerca şi:
Căpşuni Căpşuni Afine Afine
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles X